A cedar shingle roof crowns a tropical residence in Thailand

A cedar shingle roof crowns a tropical residence in Thailand

Design In Motion recreates the design of the PN House

Design In Motion breathes new life into a 20-year-old residenceCrafting a green courtyard and a harmonious living space ThailandIts climate is tropical. Housing development project in Bangkok renewal He reimagines a two-story home to fit the sophisticated lifestyle of its occupants, a couple, five cats and a dog. Central to the project is the creation of a dynamic “living space” that is in harmony with the climate of the region, and blends seamlessly with patriotism. wooden Material. The façade is undergoing a major transformation, with the four-car parking space moved to the side, making way for an expansive garden and redesigned entrance foyer. A secondary entrance from the new garage caters to the owners’ private needs, while the main entrance guides visitors through an elegant path to the central tropical courtyard.

A cedar shingle roof crowns a tropical residence with a lush courtyard in Thailand
All photos by Soopakorn Srisakul

The living spaces are clustered around a central courtyard

Design team Removing the solid walls on the first floor, and replacing them with a one-metre-long wooden walkway surrounding the inner courtyard. This not only enhances accessibility, but also defines distinct work, pantry, and living areas, each opening onto the courtyard. The open kitchen takes center stage, reflecting the owners’ passion for cooking and coffee. A new staircase near the back entrance leads to the second floor, which includes private family areas and the master bedroom. The master bedroom is centrally located with views of the courtyard, while the guest living room becomes a playground for the five feline companions. An old staircase leads to a spacious semi-outdoor terrace, transforming the former bedroom into a versatile living area overlooking the front garden.

A cedar shingle roof crowns a tropical residence with a lush courtyard in Thailand
Design In Motion is transforming a 20-year-old residence in Bangkok

Burmese teak and cedar enhance the tropical aesthetics

The design language exudes a tropical vibe through the predominant use of Burmese teak. Earth tones cover the exterior walls, harmonizing with wood tones, while a cedar roof crowns the structure. The first floor design features aluminum sliding doors for an open connection to the courtyard, promoting a close-to-nature atmosphere. In contrast, the second level maintains a more private atmosphere with small wooden windows, ensuring privacy without compromising ventilation. PN House by Design In Motion blends functionality, tropical aesthetics and personalized living.

A cedar shingle roof crowns a tropical residence with a lush courtyard in Thailand
The facade is undergoing a makeover, making way for a spacious garden and a redesigned entrance foyer

A cedar shingle roof crowns a tropical residence with a lush courtyard in Thailand
Earthy tones cover the exterior walls harmoniously with wood tones

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *